AZ ÖRÖKLŐDŐ DAGANATOS MEGBETEGEDÉSRŐL…
Ha családunkban öröklődő daganatos megbetegedések fordultak elő, ajánlott lenne megelőző életmódot folytatni, hogy a betegség ne alakulhasson ki.
Ehhez több szempontot kell egyidejűleg figyelembe vennünk :
-
a lelki állapotunkat
-
életmódunkat (munka, sport, pihenés aránya)
-
táplálkozási szokásainkat
A következőket tehetjük magunkért:
-
tartsunk évente 2-3-szor méregtelenítő teakúrát (csalán, zsurló, zsálya)
-
állítsuk vissza szervezetünk kémhatását a savasból a lúgosba bázikus porokkal, csökkentsük majd fokozatosan hagyjuk el a savasító ételeket
-
állítsuk helyre a bélflóránkat (probiotikus joghurtokkal, bélbaktériumokat tartalmazó kapszulákkal)
-
dohányzás, alkohol elhagyása
-
amennyire lehet, iktassuk ki a mikrosütőt, mobiltelefont, walkmant, computert
-
méressük ki a fekhelyünket, főbb tartózkodási helyünkön a káros geopatikus sugárzásokat melyek hosszú távon megzavarják szervezetünk normális alaprezgését és így betegségekhez vezetnek
-
feltétlenül szükséges az átállás életmódunkban: kerüljük a stresszt, végezzünk rendszeres de nem megerőltető testmozgást, rendezzük kapcsolatunkat a családtagokkal, ne tartsunk haragot, a bánatot engedjük el, fogadjuk el a negatív élethelyzeteket is, ez is az élet része, ezt feldolgozva csak megerősödhetünk, hiszen ez az életfeladatunk: tanulni, fejlődni, és szeretni. A meditáció elsajátítása nagy segítség lehet ebben.
-
állítsuk át hosszú távon az étkezésünket: azt együk, azt tartsuk be, ami jól is esik, amit kényszerrel letolunk a torkunkon, nem válik hasznunkra. Közben mindig mondjuk el: az vagyok, amit megeszem, csak az épüljön be, ami hasznomra válik, a fölösleg ürüljön ki belőlem. Először csak csökkentsük bizonyos étkek fogyasztását ( vörös húsok, állati zsiradék, zsíros sajtok, fehérkenyér, cukor, édesség, sütemény, kávé, égetett szeszek), majd fokozatosan próbáljuk elhagyni ami számunkra nem létfontosságú, és tudatosan együk azt, ami egészséges ( zöldségek párolva, sülve, grillezve, főzelékek, nyers saláták, gabona magvak, diófélék, nyers gyümölcsök, teljes kiőrlésű kenyerek, tészták, barnarizs).
-
fogyasszunk lenmagolajat , halolajat
-
használjunk rendszeresen Aloe Vera italt, ginzeng kivonatot, teát, Flavin-készítményeket
-
igyunk rendszeresen frissen préselt gyümölcs-zöldségleveket(sárgarépa, cékla, káposzta)
-
erősítsük immunrendszerünket vitaminokkal, nyomelemekkel
-
reflexológiával serkenthető a szervezet saját öngyógyító erőinek működése
Az alábbi ételek rendszeres fogyasztásával szervezetünket egészségesen tarthatjuk, így ellenállóbbak leszünk a daganatos betegségekkel szemben:
-
brokkoli, cékla, zeller, csipkebogyó, avokádo, búzacsíra, búzakorpa, citrom, csalán, dió, egres, eper, paradicsom, élesztő, fejes káposzta, fokhagyma, vöröshagyma, kelbimbó, füge, ginzeng, köles, hajdina, sárgabarack, mandarin, mandula, kivi, málna, körte, lencse, olivaolaj, padlizsán, szotyola, sárgadinnye, sárgarépa, spárga, szárazbab, sütőtök, szeder, áfonya, szezámmag, szója, szőlő, torma, zöldborsó, zöldbab, paprika, tengeri algák, fokhagyma
Szeretettel várok mindenkit méregtelenítő, immunerősítő masszázsra, mellyel a test saját öngyógyító folyamatai helyre állíthatók és a szervezet működése harmonizálható, ezáltal az egészség fenntartható.
Jákváry Anita
|